Vinbärssaft

4 liter röda vinbär
4 liter vatten
4 citroner i skivor
 
Koka upp vattnet och häll det över bären och de skivade citronerna.
Låt det sen stå och dra sig ett dygn övertäckt.
Sila sedan och rör i socker efter behov, man kan smaka av och ha i det man tycker passar.
 
(Sockret kan man ersätta med tex. stevia eller liknande om man vill)
Man kan alltid pröva sig fram :)
Man kan säkerligen vara väldigt måttlig med sockret och som sagt pröva med andra sötningsvarianter eller kanske inget alls?!.
 
...Detta är ett recept som jag är uppväxt med och inget slår iaf hemmagjord saft!:)
 
Saft på Svarta Vinbär
 
2 liter svarta vinbär
3 liter vatten
2 stycken skivade citroner
 
Samma som ovan, koka upp vattnet och häll det över bären och citronerna, även de skivade.
Mosa ev. bären, rör sedan om och täck. Låt stå över natten.
Sila sedan och smaka sedan av och söta efter behov och smak.
 
...Givetvis kan man också halvera recepten för att få lite mindre då det blir rätt mycket saft.
 
När saften sedan är klar häller man upp det i behållare eller flaska och förvarar i kylen alt. frysen.
...Man spär sedan ut den som vanligt med vatten när man häller upp för att dricka!

Kommentera här: