En sån käftsmäll!

Sån otroligt viktig text från och skriven av en jäkligt bra skribent! 

Ni hittar Henne här: http://www.jennywalker.se


Är det jag som är aggressiv? 

"Många undrar varför jag är så arg, varför veganer och djurrättare är så arga. Jag skulle vilja vända på det: Varför är djurförtryckare så arga? Vad är det som får dem att hata djur så mycket att de måste döda miljarder av dem varje år?

Varför ska veganer vara pacifister när djurförtryckarna inte är det? Det är inte veganer som petar in sprutor i ögonen på kaniner eller drar ut tänderna på hundar. Det är inte veganer som låter grisar växa upp på betonggolv och sova i sin egen avföring. Det är inte veganer som låter isbjörnar ligga och flämta på ett plastflak i en minimal inhägnad. Eller kväver ihjäl miljarder fiskar. Eller sätter ett skott i pannan på rådjur eller tvingar elefanter att göra konster eller minkar att gnaga hål på varandras huvuden.

Varför finns det så många människor som hatar djur? Varför vill de plåga andra varelser? Spärra in dem? Utsätta dem för lidande? Döda dem? Varför? Jag blir ledsen. Förtvivlad. Frustrerad. Och arg. Fruktansvärt arg. Ändå lägger jag ständigt band på mig. Jag jobbar med en vegansk webbtidning. Jag skriver om veganmat och föreläser om veganmat och jag bjuder på veganmat. Allt för att stryka djurförtryckarna medhårs och göra dem nyfikna och intresserade. Jag bakar kakor och monterar snittar och jag ler och tar i hand och för en dialog (det magiska ordet).

Men arg, det får jag inte vara. Man får inte berätta om hur det ser ut i djurfabrikerna. Då är veganerna "arga". Visar vi bilder är vi "arga". Visar vi filmer spärras vi in. Folk får plåga och döda miljarder djur men ingen får ifrågasätta det. Man får inte skuldbelägga andra för då är man taskig. Fy dumma aggressiva militanta skuldbeläggande omogna veganslynglar. Var snälla - bara vi slipper vara det! Säger djurförtryckarna.

Det finns så mycket aggressivitet i världen och den som protesterar möts av anklagelsen: "Var inte så aggressiv!". Det är inte särskilt svårt att lista ut varför: För att de i lugn och ro ska kunna fortsätta med sina förtryckande göromål så klart. Tyvärr går vi på det. Vi sväljer deras manipulativa motreaktion och inbillar oss att: "Ja, de har nog rätt. Vi borde kanske lugna oss lite, sluta skuldbelägga dem och vara lite snälla och helst helt hålla käften".


Jag är ingen pacifist. Jag tar till knogarna om nöden kräver. Dock föredrar jag tårtor. Men ingen som stödjer dödandet av miljarder djur ska kalla mig aggressiv."