OM SHEVA

 

(Bild från Djurens rätts tidning)
 

Överväger att överklaga

"Även om straffet på ett år och tre månader är rekordlångt har åklagaren yrkat på ett längre fängelsestraff.
- Min uppfattning är att han skulle dömas till mellan 18 och 24 månaders fängelse som är maxstraffet för djurplågeri.

Han överväger nu att överklaga domen till Högsta domstolen.

- Om man för ett ögonblick skulle byta ut hunden mot en människa skulle det vara mord och den straffskalan stannar inte vid två år utan där kan det bli livstid. Min förhoppning är att djurskyddet ska bli starkare i framtiden."


Från Aftobladet idag....snälla...DO IT!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15009127.ab


..om det nu inte är ett skrivfel iof då åklagaren proppsade på detta i förra överklgan...

#1 - - Lisa:

Jag har tyckt det där länge; det är en sak om man inte vill gå lika långt som livstids fängelse, men det är en helt annan sak om man sätter en maxgräns på två år när det gäller djurplågeri av det där slaget. Jag tycker att man borde ha upp till fem år, och minst sju år för grovt djurplågeri. Bara för att de är, i mångas ögon, lägre ställda än människor betyder det inte att de inte känner smärta...!

sv. Det är svårt att inte tycka till när du tar upp ett ämne som hamnar i skuggan av allt annat. Dels är det annorlunda, och jag älskar annorlunda, men främst är det mer än viktigt!
Jag är glad över att du uppmärksammar djur och djurplågeri. Jag är rent utav stolt över dig, trots att jag inte känner dig, och jag borde verkligen ta efter dig. Precis som många andra!

Svar: Bra sagt! :) Håller tummar och tår för skarpare tyglar! ..och tack snälla du..vad kul att du tycker så och vad glad jag blir!
Det är såna som du som får en att fortsätta :)
consciousblues