/ Allmänt / skönhet /

Reder ut..

EU har ju som bekant och som det talas om förbjudit försäljning av djurtestad kosmetika dock med FLERA undantag.
Den 11 mars 2009 blev det förbjudet att sälja schampo som droppats i ögonen på kaniner och att tvångsmata råttor med råvaror som ska användas i tvål, hudkräm och ögonskugga. Då förbjöds försäljning av kosmetika och hygienprodukter som testats på djur inom EU. Men förbudet har har flera undantag, så råvaror kan fortfarande djurtestas.

Kosmetika och hygienprodukter som djurtestats eller vars ingredienser djurtestats, får inte längre säljas på EU-marknaden med dess 450 miljoner konsumenter. Men det finns undantag för ett antal djurtester som får fortsätta att utföras fram till 2013. EU-kommissionen funderar nu på att skjuta upp förbudet ytterligare.

Var med och påverka EU så att kosmetikatester på djur upphör 2013 som planerat.
EU införde ett förbud mot försäljning av djurtestad kosmetika och hygienprodukter 2009, men flera djurtester var undantagna från förbudet. Dessa skulle förbjudas 2013. Nu överväger EU att skjuta upp förbudet eftersom det inte finns alternativ till de djurtester som fortfarande tillåts. Tusentals djur kan alltså komma att injiceras, gasas, tvångsmatas och dödas för att testa råvaror till kosmetika i ytterligare flera år.

Fyll i vädjandebrev forska utan djurförsöks hemsida på länken här nedan:
http://www.forskautandjurforsok.se/aktuellt/kosmetikatester/skjut-inte-upp-forbudet.php