Granskas

Idag på Kalla fakta granskar de h&m.
I inslaget handlar det om textilarbetare som arbetar för Hennes & Mauritz i Kambodja.
 
Kan vara intressant att få en snabb inblick!
Att kolla efter eko och fairtrade samt vintage i första hand är givetvis alltid att föredra.
 
 
Jag är inget helgon själv, men man alltid kan försöka så gott man kan:)
 
Om jag inte handlar vintage eller eko/fairtrade så händer det givetvis att jag handlar på h&m och liknande affärer (brukar ju blanda här på bloggen som setts tidigare),
(Tja, i princip finns det väl bara sånna affärer om man inte köper second hand,fairtrade och eko)sen så tittar jag ofta in i butiker likt de för att också b.l.a kolla efter vissa alternativ för/utan djurmaterial och dylig
(Har skrivit flera gånger tidigare att man alltid ska kolla på märkningar under skor tex. samt vara noga med detaljer, sulor m,m. och vill man vara hundra på dessa detaljer, även lim och dyligt, så är det alltid att föredra att kika på veganska sidor och slå ett slag för miljön med i samma veva ;)
 
De är ju som allra bäst om man kan få både veg vänligt, eko & fairtrade=eftersträva ;)
 
 
Psst:
Ni vet väl att dessa "vanliga" kläder innehåller en massa gifter som inte bara är otroligt farligt och skadligt för de som arbetar utan också för dig som bär plaggen, och miljön givetvis.
 
En vanlig missuppfattning med är också att läder är miljövänligt och naturligt MEN kläder och skor av läder och skinn kan innehålla en mängd olika farliga miljögifter!
..I en undersökning bland annat som Naturskyddsföreningen gjorde förra året hittades arsenik, kvicksilver och bly i vanliga skinnskor.
 
/Slutsats-Grön utanpå och in!