Som en plätt

Skriv under och stå upp för kossorna!
http://www.happycows.eu
 
#1 - - halvbonden:

Man kan ju börja med att köpa svenskt kött, eftersom svenska djur ofta behandlas bättre än europeiska. Många vill att djuren ska behandlas bra men tycker inte det är värt att betala lite mer för svenskt kött. Bara så nära som i danmark tex behandlas ju djuren sämre. Så jag signar nog inte upp mig på något som har med europa att göra, hellre sverige då, när det gäller djur.

Svar: Absolut! Förstår helt hur du tänker..Svenskt kött ska alltid prioriteras och också närproducerat och ekologiskt givetvis.
Dom kronorna är enligt mig med värda vartnda öre. Du har helt rätt i den poängen :)
Jag äter ju inte kött utan anser att en vegetarisk livsstil är att föredra och jag lägger mitt krut på att hjälpa djuren i alla aspekter och även då internationellt såklart.
Just den här kampanjen handlar om att det inte finns en gemensam lagstiftning I EU som skyddar unionens fler än 23 miljoner mjölkkor och med det så vill man be om nya regler för att hjälpa EU:s kor med att få ett bättre liv, man vill hjälpa alla mjölkkor i Europa att de ska få leva bra liv.

Många gånger när det gäller djur och särskilt då mjölk och kött djur så vill man överlag höja statusen och att regler osv ska sättas in för att höja standarden och gärna för alla världens kor om så gick :)
Jag kan nog tycka en sån här kampanj är t.o.m lite extra viktig ibland då det handlar om att stå upp för djuren på alla håll och kanter...för vi vill ju att alla djuren ska ha det bra :)
Samtidigt så får man just vad gäller oss i sverige i övrigt kämpa för att djuren här ska ha det bättre och bra här och givetvis alltid tänka på att sponsra våra svenska bönder i första hand!
Men att stå upp för mjölk kor i europa och därmed även i Sverige i sin helhet är enligt mig bara positivt.
Ha det fint och bra att du anser att ett par kronor extra gör nytta! :)
consciousblues

#2 - - halvbonden:

Tack för svar och info!
Är lite halvvegetarian jag, men har inte lyckats/orkat bli det fullt ut.
Vore jättebra om statusen höjs för det här området!

Svar: Absolut!:)Det är bra du iaf försöker, inte alla som gör det! :)
Alla kan gör det lilla och med det kommer man en bra bit ändå, sen är det ju aldrig försent att stå upp för djuren fullt ut :)
Kul du håller med!
consciousblues