/ Hälsa / mat & dryck /

Raw jordgubb & hallonglasstårta

Måndagskvällens fika var den här goda jordgubb & hallonglasstårtan.
Receptet på den smarriga jordgubbsglasstårtan kan ni hitta i Vibeke Amdisen fina bok pigg & glad med raw food (nämnt tidigare, väl värd att spana in!).
Den här glasstårtan är enkel att göra och receptet är också superbra att utgå ifrån och sen ha i lite vad man vill vad gäller bär, nötter, frön, superfoods tex.
 I korta drag:
 I botten är det ca 200g mandel (mixa tills de är finhackade) och ha sedan i 250g torkade dadlar och möjligen en skvätt vatten, mixa samman. Ha sedan i degen i en springform.
Fyllningen är ca 2 nävar jordgubbar (Jag hade även hallon i den ovan), 3 mogna bananer, färskpressad saft av en lime och ca 2 msk agavesirap. Häll sen över smeten oanpå kakbotten i springformen och ställ sen in kakan i frysen. När den sen är klar kan man toppa den med något gott, ovan hade jag blandade frysta bär och kokos. Supergott!