/ Allmänt /

...

Det har ju kanske inte undgåtts att en del artiklar på senaste tid handlat om mindre trevligheter.
Fusket, gifter i vår mat allt från vin, kött till läkemedel i vår jord, och som om inte det vore nog så släpps dokument om djurplågeriet i kalkonindustrin och hur päls plågsamt dras bort på levande kaniner om och om igen tills de tillslut slaktas.
 
Det står sig så sjukt tydligt om inte det gjorts tidigare så mycket NU att vi måste börja ta vårat ansvar för djuren och naturen.
 Kaninernas situation likt andra djur skulle inte finnas på samma sätt om inte efterfrågan funnits i dessa ofantliga mängder.
Tänk hur mycket kläder och produkter som görs från djur. Skinn, ull, päls angora, dun av olika slag och tänk vilket omfång, hur många djur och vilka massor det krävs.
Det säger sig självt sedan långt tillbaka att djuren kan omöjligt ha det bra.
Det mesta utav skinnet kommer också det från Kina eller Indien och dunet plockas också det på levande fåglar på liknande vis som det med kaninerna om och om igen och bilden av när dom syr ihop fåglarna (utan bedövning såklart) efter att dom rivit upp sår från processen och sedan slänger in dom i klungan igen för att gå igenom samma process om och om igen för att likt kaninerna slaktas.
Allt p.g.a människans begäran.
För folk har väl inte glömt dunindistrin bara för att det var något år sedan, eller merinoullen?
Och väl till juletider, dom vidriga dokumenten om livet som gris (I SVERIGE!!).
..Dun och merinoull säljs båda fortfarande i mängder trots dokument likt kaninerna.
Det man vill komma fram till i det här är Glöm för bövelen aldrig!!
Jag tycker det borde visa tydligt denna gången vikten av att göra vettiga val. 
Någon annan får alltid betala för vad man väljer!
Köp inte material som kommer eller är gjorda från djur. Skinn, dun, angora, ull, päls... Vi vet så mycket nu och har så goda alternativ och med efterfrågan kan det bara bli ännu fler :) 
 
Här är en länk till Djurens Rätt där de listar företag och deras reaktioner & kommentarer till Angoraullen.
OM det kommer att förhålla sig som företagen säger så är det i en väldigt positiv riktning och en förhoppning om att besluten sedan kommer att stå fast. Vad gäller dunet som nämndes ovan så tog det en tid och sedan dök dunet upp igen. Det vill vi verkligen inte se igen!
 
Såhär står det till exempel om Gina Tricot:
"Gina Tricot var bland de första företagen att reagera och de har nu valt att plocka bort inte bara angoraull utan säger att de helt slutar med både dun, fjäder och läder. På Gina Tricot efterlyser man nu att flera företag, och klädbranschen i stort, går samman för att försöka påverka den kinesiska lagstiftningen som tillåter att djuren far illa. "                                         
  
Mycket bra initiativ och om det stämmer att de också tar bort dun, fjäder och läder, då börjar vi närma oss.
Sen kan man bara hoppas att fler företag följer efter. Önskvärt är att man ska skippa djurmaterial helt.
Som sagt, vi klarar oss så förbaskat fint ändå!
Hur som så är det i positiv riktning och kan företagens ord hålla i sig så är jag inte annat än positiv till utvecklingen. Upp till bevis...jag återkommer om några år!
 
I övrigt är det pälsfria fredagen idag och känns otroligt passande.
En ännu större anledning att hylla djurfria alternativ till skyarna!
100% Angora-dun-fjäder-läder-ull och Pälsfri vill jag belysa alla de djur som fortfarande får sätta livet till i dessa vidriga industrier för människans egoism, girighet och ytlighet.
Vi ska inte visa annat än kärlek och stor respekt till alla de fina djur som vi delar våran jord med.
Det är inte på något sätt legitimt att idag bära djurs päls eller skinn, inte alls.
Det kommer att komma ikapp!
Jag hoppas även i det här att vi med detta kan se till hur vi på andra sätt tar hand om våra vänner, dvs. kött och livsmedelindustrin tex.
Det är, likt angoran, efterfrågan i sådana massor och styrt av pengar där företagen, reklamen och köttindustrin vill få oss, konsumenterna, att tro att animaliskt kött är något vi behöver. Att det skulle vara nyttigt för oss.
Vi vet så otroligt mycket bättre nu. Vi borde och ska inte låta oss luras!
Så med allt detta sagt,
ta ett stadigt tag i DIN egen maktposition i den vida världen och sedan hjälps vi åt från och med nu att göra den till en ännu bättre plats :)  
 
Ån ni, eftersom vi givetvis skippar pälsen så titta in hos Djurens Rätts pälsfria lista (om man vill ha koll på företag) där alla de angivna företagen är anslutna till Fur Free Retailer Program och försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med päls.         Viktigt att nämna är att en del nya företag som dykt upp på listan har haft päls i sitt tidigare sortiment men går sen enligt listan efter det att produkterna försvunnit ur det kvarvarande sortimentet som jag uppfattat det. En annan grej är att ibland kan man vilja dubbelkolla materialet.
Ni kan bland annat titta in det här gamla inlägget med en liten guide :)