/ AllmÀnt / HÀlsa / mat & dryck /

En bitter smak av teflon

 
đŸ˜ĄđŸ€ąJag sĂ„g klart dokumentĂ€ren som varit i ropet och publicerades i Söndags, den bittra smaken av teflon idag pĂ„ svt play. Mycket vĂ€rd ett kik och en mycket viktig pĂ„minnelse som ger en extremt bitter eftersmak. KĂ€nslan av vem kan man lita pĂ„ infinner ju onekligen sig? Riktigt otĂ€ckt hur de kunde komma undan sĂ„ lĂ€tt med att förgifta omgivning, vatten, mĂ€nniskor, djur och natur, ja till och med pĂ„ sĂ„ vis vĂ€rlden Ă€r utom ens förstĂ„nd. Att vi sen omges av sĂ„dana hĂ€r produkter, i olika typer, tex saker som behandlats (bilder i dokumentĂ€ren visar bland annat Ă€ven tandtrĂ„d, fritidsaker, inredning och diverse vardagsprylar), och finner dom i vĂ€ldigt mĂ„nga hem, som anvĂ€ndes och anvĂ€nds dagligen runt om i vĂ€rlden, trots det som dĂ„ uppdagades, om Ă€n i dĂ„ annan form. Nya kemikalier tillkommer och kemikalien C8 som
dÄ anvÀndes, som ofrivilligt hamnar i mÀnniskors system, i blodet, som Àr bestÀndigt, överallt Àr de omkring oss och troligt för evigt i naturen. Vad gör allt detta? Det riktigt kryper i hela kroppen, och det bara slÀpps rakt ut i naturen och alla som Àr ovetande fÄr betala. Och detta handlade om teflon, att sedan tÀnka pÄ mÀngden av alla andra industrier och tillverkning/anvÀndning av kemikalier konstant dagligen. Just den dÀr bilden av mÀngder av avfall som stÀndigt hÀlls rakt ut i vattendrag och sjöar och röken, direkt ut i luften vi andas och omges, det Àr Äterkommande och sitter i bakhuvudet. Hur kan allt ens vara möjligt.
 Kemikalien C8 som anvĂ€ndes i tillverkningen dĂ„ benĂ€mdes som the devil we know, C8 byttes sedan efter alla förödande konsekvenser ut i produktionen mot en annan kemikalie istĂ€llet, GenX". Ännu en kemikalie i raden med oklara konsekvenser, och Ă€nnu ett bidrag i cocktaileffekten.
 Det kÀnns sÄ hopplöst, i sÄ mycket nu kring miljön och klimat. Vikten av att alltid ifrÄgesÀtta, uppmÀrksamma och fortsÀtta Àn mer. 
En del man iallafall kan göra sjÀlv Àr att sprida information vidare och lÄta det pÄverka sina egna val i det som gÄr, vi har alla vÄr röst. Tro pÄ att den gör skillnad!
LÀnk till dokumentÀren: https://www.svtplay.se/video/19709119/den-bittra-smaken-av-teflon?info=visa
#1 / / Bunny Therése:

MÄste titta pÄ denna dokumentÀren kÀnner jag, fattar noll liksom! :O

Svar: Ja det Àr verkligen mycket och rörigt :(
consciousblues