/ Allmänt / mat & dryck /

Magnum vegan classic

(null)
Jag köpte på mig ett paket magnum vegan classic i helgen tack vare tips så fanns det alldeles i närheten. Glass är alltid i säsong. Har inte orkat vallfärda alltför långt men hållit utkik. Hade tänkt provat classic varianten först men då den ju kom senare har jag hunnit provat mandeln innan. Ville vänta in classic varianten då den var min favvo back in the days, så då var det ju såklart classic som var mest pepp! Besvikelsen när man först trodde att det bara var mandeln som kom, men som tur var kom det en classic variant. Hade inte känts helt rätt annars. Classic är ändå classic. Jag tänkte iallafall att jag skulle ta och skriva ett par långdragna rader om den. 
Magnum hade ju lite speciell mak, det är väl det jag minns, om än väldigt längesen så minns man det iaf.
Chokladen och vaniljglassens konsistens och smak som var speciellt var det man kommer ihåg som magnum. 
Klart det idag för mig är svårt att helt känna igen eftersom dom ju faktiskt är olika. Sen går tiden, magnum kanske helt enkelt inte är min glass längre, som den ju heller inte vart nu på mycket länge. Tanken på ko-mjölks baserad glass är ju inget som känns inbjudande. Men en gång var den iallafall min absoluta favorit glass innan jag blev upplyst.
Jag har alltså smakat mandel och den här nu.
Jag hade extremt höga förväntningar eftersom det jag sett andra skrivit har varit väldigt positivt så tänkte jag oh my, den kommer vara så sjukt god. 
Jag prövade först mandeln och absoluta första reaktionen var mja...mja, det är inte magnum. Den är helt ok, det är en chokladglass med mandel, men inte magnum. Inte enligt mig och hur jag tänkte eller trodde att den skulle smaka. Om jag jämför med det jag tror jag minns av den :D
Ärligt blev jag rätt besviken. Tänkte inte köpa en till men fick en av min kille och prövade igen, då hade den växt lite på mig. Första smaken med den lite hårda chokladen så känns det lite magnum, men sen händer nåt som gör att det är en vanlig chokladglass. Så sen tänkte jag att intressant fortsatt att se hur classic smakar för det är den som var mest spännande för mig och där jag kanske kunde avgöra.
Nu har jag en kvar i paketet jag köpte i helgen, jag tror även att det är rätt generöst att det är en kvar för att vara mig. Och för att det ska vara en "magnum" :D
Jag har försökt smakat och känt efter varje gång nu och jag har kommit fram till detsamma. 
För mig är det en helt ok choklad och vaniljglass, visst den är god men inte mer än så. Sedan ett sidospår, varför är den ens mindre än orginal magnum? Om det stämmer, såg det nånstans. 
Men, nu tillbaka till smaken. 
Kanske har tiderna förändrats men den är inte helt hundra.
Så kul att den finns och att dom gjort en vegansk magnum, och att många gillar den, veganer eller ej. Det är inte så att vegansk chokladglass på pinne är något det kryllar av och min brorsa tyckte mandeln som han prova var god samt att en kassör jag pratade med hade provat classic och sa den var god, det är jättebra. Jag kommer ju säkerligen köpa den igen just för att man inte är bortskämd med alternativ och för att den blir nog valet i glassboxen i sommar som det ser ut, om man inte köper annat. Det är en god chokladglass och klart godkänd (mandeln är nog godast). Kanske det till och med har blivit som så att man nu vågar sig på att vara kräsen och kritisk? ;D Nu när det kommer så mycket mer idag. Då liksom vågar man höja förväntningarna till nya höjder. Jag vet inte, den var iallafall inte som jag minns det. Jag känner inte ens något speciellt inför att jag har en kvar i frysen. Men kanske det blir annat när det är sommar, jag kanske bara inte är så sugen på glass vad vet jag. Jag kommer inte köpa ett paket igen, the search is over, iallfall inte på ett tag, tror jag. Sjukt svajigt betyg ändå. Kan inte riktigt placera det.
Som sagt, klart det kanske inte blir exakt som man minns det men det är väl nåt, jag tyckte inte chokladen eller glassen var helt topp. Kan man skriva ett längre inlägg om en glass? haha, viktigt det här. Jag var så himla taggad. Jag trodde det skulle bli sån smakexplosion och att få  njuta av magnum classic igen, och det får jag ju såklart, här är den, vegan magnum classic, och det är ju hur bra som helst. Kanske man kan hoppas dom uppdaterar den lite bara. Aja, jag äter väl upp den sista i dagarna eller kanske redan ikväll och funderar vidare. Vad det nu är jag saknar. Större glass? Lite annan choklad, smak och än tjockare vaniljglass? Chokladen minns jag man åt upp först, det gör jag inte med samma iver nu, den är liksom inte riktigt så god att jag maniskt biter av den bit för bit..och sen kommer till en krämig bitig vaniljglass och sist tuggar av sista sparade slutet av chokladen som blev kvar på pinnen, ok, äter ungefär så nu, men ni förstår.... Den hade kunnat varit mer än vad den är känns det som, för det är ju inte så att jag inte gillar choklad. Jag Älskar choklad!! Så ja, det var väl det :D Får hoppas nån mer än jag känner igen sig, annars känner jag mig ensam, kanske är mig det är fel på. Eller kanske var bara förväntningarna alldeles för skyhöga, den var ju trots allt en gång i tiden något av min last i livet.
Tur jag kan njuta av en massa annat med och god choklad ändå så det går ingen nöd, även om säkert ännu en och annan magnum till slinker ner, kanske till och med ändrar mig, och så var det med den saken. Nu fick jag allt det sagt😅