Naa

Love is in the air!
Så fin.
Det är de också för jag har turen att spendera en fin helg med min andra hälft.
Hoppas ni har en härlig helg!
(Med bilden,förutom kärleksbudskapet, så vill jag skänka en extra tanke till alla fina fåglar ute i världen då denna tragiska video cirkulerat en del på olika forum.)
/ <3

kork skärp

 
Det kliar i fingarna. Grymt!
Gillar verkligen outside the box tänk och speciellt vad gäller kläder och accessoarer.
Mer hållbara material på marknaden och större valmöjligheter åt djurfria konsumenter,please.
Kärlek runt midjan har fått sig en ny benämning!

herbspiration

 
 
 
 
 
Får ursäkta den kanske inte helt fyndiga rubriken, fick lov ;P
Har man ingen balkong ska man inte sörja för det, iallafall inte när det gäller örter!;)
Samlade ihop lite härliga bilder med inspo för ett örtigt kök och hem! Fint är det också!
Grönt förgyller och tja, ännu mer om det går att äta ;D
Givetvis kan man fylla balkongen om man har med en massa härligt med (å kanske någon grönsak eller två?), då kan man ju lägga slag på både inne och ute, eller är du kanske den som har turen att ha en tomt. Lucky you!
Drömmen som jag tidigare nämt är verkligen för mig att ha ett grönt hem (med det mesta vad det innebär) och ätbart i vartannat hörn!<3
Ska flytta i sinom tid och då ska jag börja skrida mina planer i verk :)
Brukar ju ha örter hemma och dylikt som det är nu men eftersom min boendesituation inte är optimal så är det nya hemmet som gäller! All in, hah. Hoppas bara det gäller detsamma vad gäller "gröna fingrar".
Hur som,
vi gillare!
 
Den spexiga krukan (av återvunnen plast som man kan plantera blommor och växter hängandes upp & ner)  hittar ni här
 
Ört on?

Bokfronten

 
Böcker böcker <3 Älskar böcker inom hälsa, grön mat, eko och faktaböcker!
De här böckerna ovan är båda omtalade och speciellt nu på sistone den till höger (den galna sexiga dieten).
Badskumt handlar om gifter i produkter (kosmetik, hudvård etc.) och den galna sexiga dieten om härlig grön mat och dryck med en massa fina tips (gillar också speciellt där djurens situation tas upp och köttindustrin) bokens fokus och värdegrund ligger i den veganska kosthållningen<3
(" På ett färgglatt, humoristiskt och inspirerande sätt guidar Kris Carr till livsstilen och kosten som räddat och helt förändrat hennes och många andras liv. Efter att som 31-åring, mitt i en spirande skådespelarkarriär, diagnostiserats med obotlig cancer sökte Kris svar på hur hon skulle överleva. Hon hittade lösningen i kosten som hon numera kallar den Galna Sexiga Dieten" -beskr.adlibris).
Kommer skriva om dom lite närmare längre fram, fick dessa i julklapp och har bläddrat igenom
(kan bläddra igenom mina böcker tusen gånger om) dom men ska ta och läsa igenom dom med lupp!
Badskumt fick hänga på nu när jag är hemifrån!
 
Här hemma hos Mamma och Pappa blev jag glad då jag har en hel stor pärm som väntar på mig som jag fått av mamma men inte riktigt lyckats få med hem till mig ännu med en massa hälsoinfo och mat, har ju som sagt en förkärlek till "det här är bra för, dessa är rika på.."  upplägg! :)
 
Bok klok, inte sant!? ;)
 

Det där med kött findus och lasagne

 
Ja vad ska man säga. Kött och mejeriindustrin styrs av pengar och de bryr sig knappast om vare sig folkhälsa eller djurs välmående och såklart inte heller om de slänger i lite hästkött i det annat påstådda.
Kan även inflika med att de här hästarnas öde är nog allt annat än trevligt, har figurerat x antal kampanjer innan den här skandalen om hur man hanterar hästar på väg och vid slakt. Om det nu är någon skillnad på hästar eller en ko!?!
(Fundera också över hur mycket reklam, varor, affärer osv man möts av dagligen som faktiskt innehåller kött & animalier av något slag. Plussa sen på det på jordens befolkning och den efterfrågan av kött som krävs, djuren kan som sagt omöjligt ha det bra) Står ju ständigt om hur butiker om-märker kött och säljer kött som gått ut och fläskfilé som oxfilé osv.. Hur många skandaler ska det egentligen behövas för att folk på riktigt ändå ska börja ifrågasätta köttindustrin? (Som om det inte redan vore nog bara med djurens plågsamma situation) låt er inte underkastas av kött(hel&halvfabrikats) industrin & livsmedelsindustrin. Ta vara på er röst som konsument, för djuren, miljön och inte minst för egen del!
 

Klipp-nytt

I krokarna kring Södertälje!?
 
Tummen upp för den här artikeln hos djurensrätt.se!

"Hair och Nail i Södertälje är ett bra förslag för den som vill klippa sig djurvänligt.

Hair och Nail i Södertälje (08-550 620 42) erbjuder klippning och vård av håret med produkter som både är icke djurtestade och helt veganska. Öppettider måndag till fredag kl. 9-19 och lördagar kl. 10-16."

 

Hej

 
/Ögonskugga 100% pure, rouge från everyday minerals- bryn & läppar- hibiskiss från crazy rumors i pearl.
Bas, suki tinted moisturizer-concealer & mineral foundation från lily lolo
Fransarna fick ingen mascara, skönt för ögonen.
 
Ha en fin dag, snart äre helg!:)

På Gym

 
 
Jag gillar kokosvatten och har nämt det i tidigare inlägg. Kokosvatten är också något som jag många gånger har med i väskan till träning. Jag brukar slurpa i mig en mindre flaska likt den ovan efteråt.
Jag brukar återanvända sånna mindre förpackningar av olika slag och när jag köper större förpackningar så passar dom perfekt att hälla i (den förpackingen högst ovan räcker till två sånna nedan(paulins), prismässigt i längden så är den högst ovan alltså också billigare+organic & det gillar vi ju allra bäst).
 
Det har ju dykt upp ett par stycken olika kokosvatten nu och givetvis är det kanske inget man konsumerar som vanligt vatten i mängd och är nog inte så plånboksvänligt heller men är ju perfekt att köpa till tex träningen (istället för någon sportdryck tex,) Sportdrycker (nu har inte jag koll på alla) men det känns lite hej vi proppar i en massa mjölk, socker av något slag/aspartam så det smakar gott och sen lite syntetiska ämnen på det- så var kroppen stabiliserad;D Närå men jag kan tycka att det känns lite överdrivet många gånger..och då passar det väl alldeles utmärkt med lite naturligt kokosvatten istället!? ;D
 
Jag förstår absolut tanken (finns ju mycket som är av den vettigare kalibern på bars och sportmarknaden med, finns ju tex raw bars och annat där man som sagt slipper onödigt strunt) men jag är väl mer den som hellre då tar med mig eget "fika" om det nu ska med (-eller det av den vettigare kalibern) ;).
Jag tror vanligt vatten många gånger funkar alldeles utmärkt, men om man vill spexa till det stundtals så kan man ibland ta med sig lite kokosvatten och sen istället för att köpa andra "återhämtningsprodukter" likt iaf den jag beskrev ovan så kör på det hemmagjorda fikat istället!? :) Ta med nötter, banan, smoothies, eller gör egna bars och bollar etc..det fina är att man slipper onödigt strunt med förmodligen liknande effekt bara minus det "det dåliga".
 
 
Well :D  info om just kokosvatten hittar ni iaf här

När vi ändå..

Är inne på djur så anar jag att ni kanske inte har missat Djurrättsalliansens kampanj för att rädda Astrahundarnas liv.
Man vill alltså rädda och omplacera hundarna till kärleksfulla hem istället för att hundarna ska skickas till England för ett liv i plågsamma djurförsök.
 
Kika in hos Djurrättsalliansen och gilla på facebook tex. för mer uppdate och för att se vad just du kan göra!
Gilla, dela, mejla..

Som vi redan fått bekräftat så gör handlande skillnad.
 
Nattens