Julemat

Nu har jag börjat "landat" ifrån julfirandet, matmässigt alltså.
Åt upp min sista tallrik med jansson och göttbullar ikväll för nu är det slut på resterna av snällsill, jansson och annat gott för min del! Hoppas ni haft en fin jul :)

sk*nkan fixad

 
Idag tog jag min rumpfria julskinka och åkte hem till landet. Här är jag över jul och har det bra.
Nu sitter jag och dricker juligt te, bläddrar i Vegourmet och äter pepparkakor.
Vegourmet är en ny vego tidning och den kan ni beställa här.
I januari btw kan man också börja beställa hem tidningen Vegmat som man tidigare hittat på nätet.
Så nu har vi tidningen Vego, vegourmet och vegmat att vego-inspireras av. Grönt är skönt minsann och tänk på djuren i jul, grisar är underbara så välj rumpfri julskinka. Jullbordet blir inte lidande, bara så himla mycket bättre*

kladdkaka med mini marshmallows

 
Den här kladdkakan bakade jag i torsdags och den har jag gottat på i helgen. Ni vet det där, försöker behärska sig och sen tar man en bit i taget tills den visst är kapisch :D
Spexiga bakverk i all ära men jag verkligen älskar kladdkaka, det kan aldrig bli fel med kladdkaka det är ju så galet gott. ..Och den här kakan med freedom mallows och hackad mörk choklad var above and beyond.
Jag måste säga att marshmallowsen i den här kakan satte pricken över i:et.
Recept:
ca 150 g margarin (rumstempererat eller smält)
2dl vetemjöl
snudd på 1 dl kakao (går bra med lite mindre)
1,5 dl socker 
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 dl sojamjölk
0,5 dl havregrädde
1 matsked ljus sirap
50 g hackad mörk choklad ( använde plamils )
Marshmallows (använde freedom mallows mini)
 
Blanda alla ingredienser väl och ha sist i den hackade chokladen och en del marshmallows.
In i ugnen i form på ca 175 grader, möjligen något högre beroende på ugn i mitten i ca 20-25 min.
Man får ha lite koll på hur länge den ska vara inne, lite ge och ta så den inte blir för torr.
När det är någon minut kvar, ha på några ytterligare marshmallows som får gotta till sig lite ovanpå innan man tar ut den.
Servera sen med några extra marshmallows om man så vill och riv på lite mörk choklad och med en klick vegogrädde eller glass. Jag gillar Alpros airy &creamy grädde.
Det som blir över (om det blir) kan man ha i kylen ett tag och är god att ta fram och värma lite i micron/ugn. Annars skär upp och spara i frys :) 
Glad Advent!