Grönt är skönt, på många sätt.

Har ju vart artiklar nu om både grönsakers positiva påverkan på kroppen och muskler och också om köttdieterna att de givetvis inte är riskfria.
 
"Allt fler väljer att testa lågkolhydratdieter som fokuserar på ett stort proteinintag.

Men köttdieterna är långt ifrån riskfria.

En ny svensk-amerikansk studie visar att risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och stroke ökar om man äter för mycket kött.

– Den som vill gå ner i vikt bör inte okritiskt kasta sig över modedieter som Atkins och LCHF och stirra sig blind på kortsiktiga resultat. Man måste också tänka på de långsiktiga hälsoeffekterna, säger Hans-Olov Adami som är professor i cancerepidemiologi vid Karolinska institutet till DN."

 

Från aftonbladet..

 

För min del och för många andra är nog inte detta någon direkt nyhet men väl värt att nämna!

(Bild från facebook)

 

Alltid: Grönt är Skönt! Djur och Natur<3

 

 

 

 
#1 - - Tanja:

känner massa folk som går på dieten och dom mår också bra. fast man vet ju faktsikt inte än hur dom påverkas i lång aloppet liksom...

Svar: Ja...och just kött är sedan så långt tillbaka omdiskuterat för sina dåliga effekter på kropp och hälsa..främst hjärt och kärl, blodtryck etc. men också cancer. Men som i alla fall ,dieter eller ej, så finns de dom som klarar sig utan med vilken kost man än har, dock kan man ifrågasätta om det är värt det. Personligen tror jag man mår främst bra utav en diet som LCHF men också vilken diet som helst p.g.a att man helt enkelt ser över sina vanor överlag och sin livsstil. Man tar också med dieten bort socker och sötsaker samt saker som vi redan vet inte är hälsosamt. Detta tror jag kroppen blir lika glad av med Lchf eller utan :) Personligen så tror jag aldrig att kött i mängder är bra för kropp, mage och tarm! :) Men kul att du kommentera och gav lite feedback...alltid kul hursom! :)
consciousblues

#2 - - Linn:

Jag tog steget över på den rätta sidan för 16 år sedan och kommer ALDRIG att kliva tillbaka. Att börja ät djur igen... nä, usch.

Svar: :) Tummar och tår upp!
consciousblues

#3 - - Gå ner i vikt:

Bra inlägg i debatten. LCHF och Atkins är knappast nyttigt i sig. Men det är förvisso nyttigare att inte vara överviktig än att vara överviktig. Så hjälper LCHF en person att bli normalviktig, så är ju det faktiskt mycket bra.

Svar: Tack :) Och aboslut! ..Men å andra sidan kan man ju uppnå just det resultatet utan en "diet" och med en istället allmän hälsosam livsstil :)
consciousblues