/ Hälsa / mat & dryck /

Mat


Skala zucchini(skala bort översta) och sedan i strimlor med en potatisskalare.

Lite olja, salta peppra!

Gurka, salladsmix, finhacka färsk tomat, mosa avakado och pressa i vitlök, citronsaft,
krydda vid behov och i med valnötter, mix.
Toppa med melon och avsluta med lite extra citronsaft!
 
..Har man något spännande grönt pulver i skafferiet som vetegräs/spirulina kan man alltid ha i lite om man känner fört.
 
Enkelt, snabbt!
..zucchinipasta är en enkel bas för att sen ha på och mixa ihop vad man tycker om eller har hemma :)
#1 / / Annika:

Men är inte skalet näringsrikt?

Svar: Hejsan, Det har du helt rätt i :)
Precis som många andra skal så innehåller det nyttigheter.
Zucchini i sverige kan man äta allt på och är ju kalas att riva ner lite här och där, mångsidig.
I den här rätten och vid zucchini tagliatelle så efterliknar man pastan och en del av dess konsistens och form...Men givetvis kan man ha skalet kvar eller en del om man vill. Variera tills det smakar :)
Vad gäller skal i övrigt (utöver eko) kan det många gånger vara att föredra att skölja och skala dock. Ha det fin fint!:)
consciousblues