/ Allmänt / Hälsa / mat & dryck /

vinbärsmuffins

Självklart blev det även lite vinbärsmuffins!
Jag använde ett recept som jag hittade från mitt kök och halverade för bara ett par stycken. Enkelt recept utan ägg och bara att veganisera smör och mjölk.
 Det fick bli bullformar som fanns hemma, men det funkar ju likväl förutom att dom inte håller sig i formen lika bra. Jag hade ingen mjölk heller, så jag använde havregrädde istället och en del vatten samt utan kanel på toppen med bara pärlsocker.
Riktigt gott är det iallafall med kardemumma och vinbär!
 
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2dl socker
1tsk malen kardemumma
100gram smör
2,5 dl mjölk
(Ca 20 små eller 10 stora muffins)
 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, smält smöret och blanda växelvis ner smöret och mjölken i de torra ingredienserna.
Klicka i smeten i muffinsformar och peta ner 5-6 vinbär (några fler i stora formar) i varje form och strö över pärlsocker och kanel.
Grädda i ugn, 200 grader, 15-20 minuter😋